• Ring til os: +45 30129067
  • mail@scantune.dk

Hvad er chiptuning?
Chiptuning er effektforøgelse af bilen motor. Tuningen sker i motorens styrecomputer, hvor data bliver ændret og justeret. 

Hvad er fordelene ved chiptuning?
Man vil opleve markant bedre kørbarhed og harmoni i motorens reaktionsmønster. Resultatet vil blive bedre speederrespons, mellemaccelerationer og i mange tilfælde, også en bedre brændstoføkonomi.

Hvorfor er det ikke lavet fra fabrikken?
Fabrikkerne designer ydelsen via sofwaren til at passe ind i de forskellige afgiftsystemer i forskellige lande, samt for at få et bredere udvalg på samme motor. Markedsføringsmæssigt kan de så tage højere betaling for en bil med højere effekt, selvom det reelt er samme motor, som i de billigere modeller.

Har det betydning hvor langt bilen har kørt?
Jo mere bilen har kørt, jo mindre overskud er der i motoren, hvilket er meget forskelligt fra bil til bil.
Typisk ved ca 200.000 km. begynder slitagen af få indflydelse på effekten.

Kan en chiptuning holde i længden?
Hos Scantune laver vi kun tunings løsninger der holder i længden og er ”Autobahnfest” dvs. at bilen kan køres med høj belastning i længere tid.
Alle overvågningssystemer forbliver intakte, og motor/gearkasse er beskyttet på samme måde som originalt.

Kan en optimering ses?
Der er ingen umiddelbare fysiske eller elektroniske spor efter en optimering og vil ikke kunne ses ved rutimemæssigt servicearbejdede.

Hvad er trimning på rullefelt?
Bilen bliver placeret på et rullefelt, hvor de trækkende hjul kører på et sæt ruller, hvor modstanden kan reguleres. Det giver mulighed for at justere motoren optimalt efter effekt og forureningsniveau og der udskrives effektmålinger før og efter tuningen.

Kan min bil få mere effekt end i oplyser på listen?
Ja og nej. Effekten kan blive mere eller mindre. Når man chiptuner bruger man af en motors ekstra kapacitet, dvs at turbolader, brændstofpumpe mm. er konstrueret til at kunne yde mere end der er brug for. Grunden er, at der er så er plads til slitage, så bilen stadig vil overholder data efter mange 100.000 km.Det er den overskudskapacitet vi bruger af, når vi optimerer en bil og det der bestemmer effekten. Der er også tekniske grænser for hvor meget man kan øge effekten i forhold til holdbarheden og disse grænser varierer fra bil til bil.
Summa sumarum: Det er ikke os der afgør max effekten, men din bil.

Min bil skal have max, og jeg er ligeglad med om det holder!
Vi vil kun lave plausible tunings løsninger der holder i længden og ikke påvirker holdbarheden. Det er afgørende for os at kunden stadig er glad for optimeringen efter mange år.

Hvad siger forsikringsselskabet?
Forsikringsselskabernes holdning til tuning er forskellige. Vi tilråder at læse policen eller høre hos dit selskab inden tuning.

Hvad med garantien?
I de fleste tilfælde bortfalder garantien ved chiptuning og man er så selv ansvarlig for fejl og mangler efterfølgende.

Er det lovligt?
Reglerne siger at ejeren skal underskrive en tro og love erklæring ved tuning om at bilen kun skal bruges til motorsport eller skal omregistreres straks.

Kan alle motorer chiptunes?
Næsten alle. De fleste moderne motorer er trykladede, dvs monteret med en turbolader eller kompressor, der "tvangsfodrer" motoren med luft til forbændingen. Disse typer er velegnede til chiptuning, da man kan variere trykket der er styret af motorcomputeren.