• Ring til os: +45 30129067
  • mail@scantune.dk

Specialfunktioner:
Vil du blot vil have din husholdningsbil kvikkere, så er nedenstående ikke interessant.
I forhold til motorsport har vi mulighed for at ændre mange styringsfunktioner:

Bla:
Gearkassestyring.
Hastighedbegrænser.
Decat.
Start / Stop.
Pop / Bang.
Launch Control / Antilag.

 

Gearkassestyring.

Automatgearkasser er styret af en computer, hvor vi kan ændre skiftepunkter, koblingstryk mm. Ved normal kørsel tillærer systemet sig kørestil fra føreren og matcher skifteintervallerne dertil, men ved fuldlast er alle funktioner fastlåst i en cyklus der kan ændres i softwaren. Dette er dog begrænset til visse modeller (Bla. DSG) og sjældent nødvendigt til moderate effektforøgelser.

 

Hastighedbegrænser.

Nogle biler er forsynet med en hastighedbegrænser i softwaren. Denne kan på de fleste modeller ændres til en højere / lavere værdi, men dog har ikke alle biler evne til ramme begrænseren. Ved ændring af begrænseren skal man være opmærksom på dækkenes hastighedskodning.

  

Start / Stop.

På nogle modeller kan vi frakoble eller invertere bilens automatiske start / stop system. Ved en invertering vil Start / Stop knappen virke omvendt.

 

Pop / Bang.

Frakobling af motorens fuel cut-off under deceleration, der giver en lyd under påløb og gearskifte, der i mere eller mindre grad minder om en Porsche Le Mans racer fra 70'erne.

 

Launch Control / Antilag

På turbomotorer er der en forsinkelse af effekten, der kandes turbolag. Denne ulempe kan fjernes i software, men er ekstremt belastene for hele drivlinien. De fleste motorer / drivlinier holder til ca. 20 - 30 gange brug af Launch Control.